Bilde av bilen i feil kjøreretning på Trondhjemsveien

Thumbnail

I dag tok jeg en rusletur for å besøke noen på Tonsenhagen. Underveis hørte jeg noen biler tute. Dermed fikk jeg med meg synet av en bil i feil kjøreretning på Trondhjemsveien.

Det var merkelig å se bilen da den kjørte forbi meg. Det føltes så uvirkelig at noen kjørte der den veien. Og jeg stod nær nok til å se sjåføren.

  • Det og da mente jeg det var ei dame,
  • hun så liksom så stiv ut &
  • jeg mente hun ikke så spesielt gammel ut.

Men jeg fikk da i det minste rotet frem telefonen og tatt et bilde. Og så ringte jeg politiet.

Han jeg snakket med, var grei. Han fortalte at de hadde fått mange henvendelser allerede. Så spurte han om jeg kunne se bilen mens jeg snakket. Og det gjorde jeg altså ikke. Dermed forklarte han høflig at da hadde jeg ikke noe mer å bidra med. Og han rakk å takke meg for at jeg ringte før samtalen ble avsluttet.

Nå har jeg innsett at man aldri skal krangle med politiet. Men der og da var jeg litt irritert over at jeg aldri fikk komme til orde med at jeg tross alt hadde et bilde av bilen.

Uansett var det ikke noe mer jeg kunne gjøre. Og det var først flere timer senere jeg leste i Dagbladet at en bilist i 70-årene kjørte minst fire km i feil kjøreretning på Trondheimsveien. Da jeg ringte politiet, hadde de allerede klart å stoppe henne. Bra!

Godt at ingen ble skadet! Og jeg håper det går bra med dama. At hun mistet førerkortet, er selvsagt trist for henne. Men alt i alt var vel det av det beste!?

PS: Og jeg innser jo at min alderbedømmelse av dama var fullstendig feil. Så noe godt vitne var jeg uansett ikke.


Takk du: rhj-info