Feil med museplata på en Acer Aspire

Som beskrevet hadde jeg feil med tastaturet på en bærbar Acer Aspire V5-531 MS2361. Maskinen ble sendt inn, og den ble returnert. Tastaturet var i orden.

Verre var det med museplata foran tastaturet. Den var treg og den ble tregere. Litt tilvenning må man selvsagt regne med. Men markøren både stoppet og hoppet til helt andre steder. Jeg søkte litt på nettet og fant at dette kunne være et problem hvis strømtilførselen var tilkoblet. Så jeg lastet ned noen drivere som kunne fikse dette. Men da jeg prøvde å installere dette, ble det bare tull. Detaljene husker jeg ikke, men plutselig fikk jeg valget om jeg ville sette maskinen tilbake til fabrikktilstand. Greit nok det. Da kunne jeg være litt mer forsiktig med hvordan jeg fjernet ferdiginstallert programvare.


Så da var det nok en gang installering og oppdatering av Windows 8, Windows 8.1 og Windows 10. Men, sukk, musematta var og ble håpløs. Og av og til ble det sendt kommandoer jeg overhodet ikke hadde bedt om. Ekstra slitsom da innholdet på skjermen plutselig ble rotert 90 grader.

Nytt søk på nettet! Og jeg innså at det kanskje hadde vært dumt å installere Windows 10. Acer har visstnok kun lagt ut drivere for alt Windows 7, 8 & 8.1 for akkurat den maskinen!

Nok en gang ble maskinen satt tilbake til fabrikktilstand. Men denne gang stoppet jeg med Windows 8.1. Og ble det bedre! Nei! Jeg gav opp da skjermen nok en gang ble rotert 90 grader. Det var da jeg tok bildet oppe til høyre.

Og med Linux Mint? Litt bedre! Men fortsatt må jeg dra og dra før markøren reagerer. Det er nesten så jeg får mistanke om at det snakk om hardware-feil.

Med ekstern mus fungerer det altså greit, både i Linux og Windows. Det vil si det fungerte. For når jeg nå tar opp Windows 8.1, virker ikke lenger tastaturet! Selv ikke et eksternt tastatur virker! Jeg får ikke en gang logget inn. :-(

Det pussige er at tastaturet fungerer før jeg kommer inn i Windows. Jeg har såkalt dual boot. Når jeg starter maskinen, får jeg opp valget mellom Linux og Windows. Da virker tastaturet.

  • Velger jeg Windows, slutter tastaturet å virket.
  • Velger jeg Linux, virker det fortsatt.

Så hva gjør jeg nå?

  • Gir opp maskinen? Det var jo det forrige eier gjorde.
  • Installerer alt på nytt, men uten Linux? Det kan jo være at det er noe med dual boot som herper til ting.
  • Installerer alt på nytt fra en annen kilde? Det kan jo være noe fra Acer som ikke er helt som det skal være.

Velger jeg det siste, blir det i første omgang snakk om Windows 7. Da slipper jeg også å lure på hvilke av de ferdiginstallerte programmene jeg skal fjerne. Maskinen er nydelig den. Og så langt har jeg fått meget god service hos Acer. Og jeg har ingen grunn til å klage på noe som helst. Men – kremt – det er visse programmer de ikke bør la ligge på nye maskiner.

Jeg har også vurdert å bytte ut harddisken for å være sikker på at alt jeg installerer er 100% nytt. Men så vidt jeg skjønner, må jeg da først fjerne tastaturet. Og det er av de ting jeg ikke liker å gjøre på slike tynne bærbare.

PS:
Eventuelt bare installere Linux og kun benytte ekstern mus? Men jeg liker å sitte i en godstol med maskinen på fanget. Og da er det praktisk med en fungerende museplate.


Takk du: rhj-info